RAPPORTAGE EENVOUDIG EN INTUÏTIEF MET POWER BI

Microsoft Dynamics NAV biedt uitstekende functionaliteiten op het gebied van ERP.  De datastructuur is geoptimaliseerd voor het invoeren en verwerken van gegevens. Het genereren van op maat gemaakte  rapportages met managementformatie vereist veelal een andere structuur van de data. Het maken van rapporten en dashboards is hierdoor complex en kan veel tijd kosten.

In de huidige opzet vereist dit van gebruikers dat zij kennis van de structuur van de database hebben en ervaring met het opstellen van query’s om de benodigde gegevens te verzamelen. Bij grote hoeveelheden data bestaat bovendien het risico dat de database overbelast wordt waardoor performance issues kunnen ontstaan. Deze issues kunnen invloed hebben op het dagelijks gebruik van Dynamics NAV.

POWER-BI

Microsoft zet sterk in op Power-BI, een krachtige visualisatietool die volop wordt doorontwikkeld. Power BI is een intuïtieve tool die de data op een aantrekkelijke manier kan visualiseren en gebruiksvriendelijk is. Power BI is onderdeel van Office 365 en vanaf NAV 2017 kunnen de rapportages zelfs in Dynamics NAV getoond worden.

Omdat het beschikbaar hebben van relevante management informatie in veel situaties van cruciaal belang is heeft Abecon BI-consultancy dienstverlening aan haar productenpalet toegevoegd. Zo kunnen wij u helpen met verkenning, advies en implementaties.

MICROSOFT POWER BI IN 60 SECONDS